Náš program

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Dunaj
20.9.20192030

Legenda brněnské alternativy znovu povstala.

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Gravelroad
Ne22.9.20192030

Blues Punk Psychedelic

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Ty Syčáci
So28.9.20192030

alternative-world music / Brno

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
PHIL SHOENFELT
So5.10.20192030

Sólové vystoupení rockového světoběžníka.

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Muff
So12.10.20192030

nu-jazz & groove-jazz & electronic jazz / Praha

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
HRT
18.10.20192030

Hard Rock Tribute

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Čt24.10.20191900

Cestovatelský minifestival

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
So26.10.20192030

Alternative Indie rock

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Ne27.10.20192030

Divadelní hra v interpretaci Moniky Novákové.

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
P.P.D. + Balet československého rozhlasu
1.11.20192030

Po velkém úspěchu po roce znovu underground

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Dooušek & Tana
So2.11.20192030

acoustic-rock / Brno

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Braii
15.11.20192030

Post punk alternative

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
So16.11.20192030

Blues Folk Rock Psychedelic

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Blind Butcher
St20.11.20192100

Post punk new wave kraut disco rock v legínách

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Ne1.12.20191800

Zimní cestovatelské a sportovní filmy

DUNAJ

Pátek 20.9.2019 20:30

DUNAJ

Když se hudebníci Dunaje po letech v roce 2018 sešli při natačení filmu Dunaj vědomí,
našli znovu chemii, která je dříve spojovala. Přeskočila jiskra, a skupina se rozhodla
obnovit činnost. A to v sestavě, která zanamenala nejvetší úspěch.
Chybí pouze Jiří Kolšovský, jeho pěveckých partů se ujal Vladimír Václavek a zbytek
kapely. Páteř vystoupení tvoří zejména skladby z nejsilnějšího období Dunaje (Dudlay)
a postupně jsou zařazeny zcela nové písně vycházející z nejlepších tradic Dunaje, které
posléze vyústí v nové album. Nejedná se tedy o klasický comeback, ale o novou energii,
se kterou Dunaj znovu započal hudební dráhu.

Sestava:
Vladimír Václavek, kytara, baskytara, zpěv;
Josef Ostřanský, kytara, zpěv;
Pavel Koudelka, bicí, zpěv.


O Dunaji: V roce 1989 byla založena brněnská hudební skupina alternativního směru,
která nesla název Dunaj. Svou činnost ukončila v roce 1998, když v pouhých
třiačtyřiceti letech zemřel její frontman Jiří Kolšovský. Hudební projev kapely
vykrystalizoval od klasického bigbeatu 80. let 20. století, jenž se vyznačoval zejména
využitím jiného než čtyřdobého metra, často se objevovaly liché pěti nebo sedmidobé
takty. Pro nástroje jsou typické ostinátní figury, které někdy nastupují na různé doby v
taktu, patrná je také rezignace na refrény jako tradiční formotvorné prvky populaírní
písně. Stylově je kromě bigbeatového základu patrný vliv minimalismu, punku a v
začátcích i pražské nové vlny. Autory obrazotvorných textů byli výtvarník Vladimír
Kokolia, Karel David, Pavel Fajt a Vladimír Václavek. V začátcích byl Dunaj z důvodu
neexistence vhodnějšího termínu klasifikován jako art rock, později se ujalo
označení brněnská alternativa, které pod sebe zahrnovalo brněnské kapely, tvořící v
podobném stylu.
Skupina Dunaj odehrála velké množství koncertů na festivalech a v klubech v zahraničí:
Francie, Německo, Holandsko, Belgie, Italie, Rakousko, Maďarsko, Polsko, Slovensko...

Její styl byl v zahraničí označován jako czech sound.


Diskografie:
- Dunaj a Bittová, 1988,
- Rosol, 1991 a 2001,
- Dudlay, 1993,
- IV., 1995,
- Pustit musíšž, 1995,
- Lalalai, 1996.

Událost na sítích:

Doporučujeme

GRAVELROAD /USA/
Neděle, Září 22, 2019 - 20:30
Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
DUNAJ
Pátek, Září 20, 2019 - 20:30
Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Snow Film Fest 2019
Neděle, Prosinec 1, 2019 - 18:00
Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo