Náš program

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Blind Butcher
St20.11.20192100

Post punk new wave kraut disco rock v legínách

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
22.11.20192030

world music-acoustic / Brno

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Čt28.11.20192030

grunge

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
So30.11.20192030

Koncert znojemských kapel

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Ne1.12.20191800

Zimní cestovatelské a sportovní filmy

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Čt5.12.20192030

ROCK FREE NOISE AFRO IMPRO

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Band of Heysek
So7.12.20192030

dirty moravian blues

Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
-123min.
Čt12.12.20192030

jazz, blues, funky, world music

DUNAJ

Pátek 20.9.2019 20:30

DUNAJ

Když se hudebníci Dunaje po letech v roce 2018 sešli při natačení filmu Dunaj vědomí,
našli znovu chemii, která je dříve spojovala. Přeskočila jiskra, a skupina se rozhodla
obnovit činnost. A to v sestavě, která zanamenala nejvetší úspěch.
Chybí pouze Jiří Kolšovský, jeho pěveckých partů se ujal Vladimír Václavek a zbytek
kapely. Páteř vystoupení tvoří zejména skladby z nejsilnějšího období Dunaje (Dudlay)
a postupně jsou zařazeny zcela nové písně vycházející z nejlepších tradic Dunaje, které
posléze vyústí v nové album. Nejedná se tedy o klasický comeback, ale o novou energii,
se kterou Dunaj znovu započal hudební dráhu.

Sestava:
Vladimír Václavek, kytara, baskytara, zpěv;
Josef Ostřanský, kytara, zpěv;
Pavel Koudelka, bicí, zpěv.


O Dunaji: V roce 1989 byla založena brněnská hudební skupina alternativního směru,
která nesla název Dunaj. Svou činnost ukončila v roce 1998, když v pouhých
třiačtyřiceti letech zemřel její frontman Jiří Kolšovský. Hudební projev kapely
vykrystalizoval od klasického bigbeatu 80. let 20. století, jenž se vyznačoval zejména
využitím jiného než čtyřdobého metra, často se objevovaly liché pěti nebo sedmidobé
takty. Pro nástroje jsou typické ostinátní figury, které někdy nastupují na různé doby v
taktu, patrná je také rezignace na refrény jako tradiční formotvorné prvky populaírní
písně. Stylově je kromě bigbeatového základu patrný vliv minimalismu, punku a v
začátcích i pražské nové vlny. Autory obrazotvorných textů byli výtvarník Vladimír
Kokolia, Karel David, Pavel Fajt a Vladimír Václavek. V začátcích byl Dunaj z důvodu
neexistence vhodnějšího termínu klasifikován jako art rock, později se ujalo
označení brněnská alternativa, které pod sebe zahrnovalo brněnské kapely, tvořící v
podobném stylu.
Skupina Dunaj odehrála velké množství koncertů na festivalech a v klubech v zahraničí:
Francie, Německo, Holandsko, Belgie, Italie, Rakousko, Maďarsko, Polsko, Slovensko...

Její styl byl v zahraničí označován jako czech sound.


Diskografie:
- Dunaj a Bittová, 1988,
- Rosol, 1991 a 2001,
- Dudlay, 1993,
- IV., 1995,
- Pustit musíšž, 1995,
- Lalalai, 1996.

Událost na sítích:

Doporučujeme

Snow Film Fest 2019
Neděle, Prosinec 1, 2019 - 18:00
Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo
Kurt Cobain NIRVANA Tribute /UA/
Čtvrtek, Listopad 28, 2019 - 20:30
Hospůdka Na Věčnosti
http://www.navecnosti.cz
Velká Mikulášská 11 669 02, Znojmo